Лісові пожежі охопили майже усі континенти земної кулі

Лісові пожежі охопили майже усі континенти земної кулі

Спалахують навіть місця, які раніше рідко горіли.

Якутія в російському Сибіру затуманена серпанком, оскільки довколишні лісові пожежі рвуться через ліси , які пересихали тижнями спеки. Пожежі такі великі, а вітри сильні, що дим розноситься аж до Аляски.

У США лісова пожежа Bootleg в штаті Орегон переросла в жахливий катаклізм , що вкрив густим димом приблизно 3000 миль через один кінець континенту на інший. Нью-Йорк у середу прокинувся від сильного червоного сходу сонця, запаху лісових пожеж та густого коричневого серпанку. Канадська провінція Британська Колумбія оголосила надзвичайну ситуацію через пожежі. У провінції зареєстровано майже 300 активних пожеж.

“Пожежний сезон стає довшим, пожежі все більше, вони горять інтенсивніше, ніж будь-коли раніше”, – сказав Томас Сміт, доцент кафедри екологічної географії в Лондонській школі економіки.

Згідно з даними, опублікованими Службою повітряної охорони лісів, лісові пожежі в Якутії з початку року поглинули понад 6,5 мільйонів акрів. Це майже 5 мільйонів футбольних полів.

Такі страшні пожежі мають серйозний, довгостроковий вплив на клімат. Попіл від пожеж може прискорити глобальне потепління за рахунок затемнення поверхонь, які зазвичай мають світліший колір і відбивають більше сонячного випромінювання.

Поділитись