Лієв опублікували листи кримчан про життя в Росії після 2014 року

Лієв опублікували листи кримчан про життя в Росії після 2014 року

Жителі Криму розповіли про зміни, які відбулися після анексії півострова Росією.

Цитати з листів опублікував в Facebook радник глави Мінагрополітики України, голова Асоціації Гостинності та засновник Zruchno Travel Олександр Лієв.

Автори листів відзначили поліпшення якості доріг і криміногенної обстановки. За словами деяких з них, в містах стало чистіше і спокійніше. Також кримчани заявили про зростання пенсій і зарплат і розвиток безкоштовної медицини. Жителі півострова позитивним назвали нові правила сплати податків. З негативного – багато військових і військової техніки. За словами кримчан, “це напружує. Раніше такого не було”. У школах і дитсадках суцільне “військово-патріотичне” виховання, портрети “вождя”. У багатьох почалися проблеми з бізнесом так як скористалися правом не отримувати нові документи.

Ось цитати з деяких листів.

“Ми рис вирощували 30 років всією сім’єю. Тепер половина села виїхало на роботу в Москву, а хтось і до Києва. Село наше майже померло. Взагалі, наприклад, у Саках українців багато, їх відразу видно: вони добріші і посміхаються. Краще тут не стало”.

“На вчителях історії постійно “їздять»”: нескінченні дати пам’яті чогось”.

“Тяжко. Роботи немає. Ціни московські. Люди всі, як собаки гризуться. Багато Україну згадують. Всі дивляться українські канали і вашу політику обговорюють”.

“Ось хотів сказати, що мені байдуже було і є до всього цього, я займався особистим життям. Але Україна мені по духу ближче. Переїду скоро до Харкова”.

“Наш готель в Євпаторії. Гірше не стало по бізнесу. Але не працюють банки, і у зв’язку з цим немає сервісів банківських, до яких люди звикли. Багатьох це дратує. Гості у нас – Санкт-Петербург і Москва. Але раніше, при Україні, контингент був інтелігентний, нині ж хамлять і скандалять. Українців, коли бачу – радію! Рідне щось”.

Поділитись