Лідер “Батьківщини” вважає цей тиждень в Раді “найтрагічнішим” в історії

Лідер “Батьківщини” вважає цей тиждень в Раді “найтрагічнішим” в історії

Ця сесійний тиждень Верховної Ради буде найтрагічнішої в історії України, якщо депутати схвалять законопроект про продаж земель сільськогосподарського призначення.

Таку заяву в понеділок зробила лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко. “Я думаю, що цей сесійний тиждень може увійти в історію України як одна з найтрагічніших тижнів роботи Верховної ради. Вона може призвести до таких наслідків, які ми ніяк не зможемо відіграти назад – розпродаж з молотка сільськогосподарської землі України”, – сказала вона на засіданні погоджувальної ради ради.

Тимошенко нагадала, що мова йде “про 72% української території, про останнє, по суті, багатство, яке залишилося на Україні”. “Крім того, законопроект передбачає, що земля буде продаватися в тому числі іноземцям, буде продаватися пластами по 200 тисяч гектарів в одні руки – продовжила вона. – Це говорить про те, що вже підготовлено створення великої олігархічної моделі присвоєння сільськогосподарської землі, де кілька корпорацій зможуть володіти Україною”.

У Верховній раді групою депутатів від “Слуги народу” зареєстрований проект закону про землю, яким скасовується мораторій на її продаж. Українські парламентарії мають намір його розглянути вже у вівторок, незважаючи на те, що парламентські слухання з цього питання призначені на 4 грудня.

У понеділок українські аграрії в 13 областях перекрили 17 магістральних доріг. Люди вимагають скасування земельної реформи.

Поділитись