Le Figaro: НАТО стягує війська до кордону Росії

Le Figaro: НАТО стягує війська до кордону Росії

Військовослужбовці Франції, Німеччини та Канади прибули до Прибалтики для навчань НАТО.

Вони відпрацьовують прийоми війни проти Росії у разі її гіпотетичного «вторгнення» в Україну. Про це повідомляє французька газета “Le Figaro”.

Видання повідомляє, що територія Прибалтики неподалік Петербурга “кишить військами НАТО”. Вони відпрацьовують танкові маневри у лісах та болотах. При цьому солдати побоюються місцевого російськомовного населення, яке нібито може використовувати Росія.

У репортажі французького видання з місця навчання говориться:

«Танк «Леклерк», який називають «Хоботом смерті», направив вежу свого 120-мм гармати у бік «лінії фронту». Але машина готова стартувати, рухатися вперед в іншому напрямку, відступати чи міняти місцезнаходження. Мобільність – гарантія виживання, що дозволяє уникнути можливого артилерійського обстрілу. Снаряди останнього покоління, що є на озброєнні російської армії, здатні змінювати траєкторію в радіусі 300 метрів, щоб вразити ціль».

Повідомляється, що у навчаннях НАТО задіяні ракети Eryx, британські танки Challenger 2 та БМП Warrior.

За допомогою маневрів НАТО хоче перевірити оперативну сумісність між союзниками, у яких різна мова та рівень підготовки.

У Латвії командують канадці, у Литві – військові Німеччини. У Польщі перебувають румунські, американські, хорватські та британські військові.

Газета пише, що «все рідше і рідше союзники НАТО заспокоюють Москву, нагадуючи про виключно оборонні цілі НАТО».

Поділитись