Лазебна заявила, що кошти на виплати пенсій закінчуються

Лазебна заявила, що кошти на виплати пенсій закінчуються

Пенсійний фонд гостро відчуває брак надходжень. У зв’язку з цим є потрібно ввести накопичувальну пенсійну систему з посильними внесками від працівників і роботодавців.

Про це міністр соціальної політики Марина Лазебна сказала на зустрічі з питань накопичувальної системи пенсійного страхування, повідомляє прес-служба відомства.

За її словами, Україна входить в топ-15 країн світу з найшвидшими темпами скорочення населення, згідно з даними ООН. Причому в найближчі десятиліття скорочення населення буде відбуватися за рахунок працездатних.

За 5 років населення скоротиться на 18%, співвідношення між пенсіонерами і працюючими зросте майже вдвічі. Внесків працюючих і зараз недостатньо для забезпечення необхідного рівня життя пенсіонерів, а в подальшому ситуація буде погіршуватися. На нашу думку, розумної альтернативи введенню другого рівня пенсійної системи не існує. Тому нам необхідно ввести накопичувальну систему з посильними внесками, які будуть платити працівник і роботодавець, – підкреслила Лазебна.

За її словами, повинна бути побудована комплексна програма з чітким алгоритмом дій для гідного пенсійного забезпечення громадян України.

Поділитись