Лавров зробив гучну заяву про те, що війна в Сирії закінчилася

Лавров зробив гучну заяву про те, що війна в Сирії закінчилася

Ситуація в Сирії повертається в мирне русло, на території республіки зберігаються лише окремі вогнища напруженості.

Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров в інтерв’ю газеті “Труд”. “Війна в Сирії дійсно закінчилася. Країна поступово повертається до нормального, мирного життя. Окремі осередки напруженості зберігаються тільки на територіях, непідконтрольних уряду Сирії, наприклад Ідліб і східний берег річки Євфрат”, – підкреслив міністр.

За його словами, в цих умовах на перший план виходять завдання “надання комплексного гуманітарного сприяння Сирії і просування політичного процесу з врегулювання кризи для досягнення надійної і довгострокової стабілізації в цій країні, а також в Близькосхідному регіоні в цілому”.

“Вважаємо, що формування і запуск комітету, покликаного розробити конституційну реформу, стане важливим етапом у просуванні політичного процесу, відомого і здійснюваного самими сирійцями за сприяння ООН. По суті, його скликання дасть можливість сирійським сторонам – уряду і опозиції – вперше почати прямий діалог про майбутнє своєї країни”, – зазначив Лавров.

Міністр звернув увагу, що в Москві “надають великого значення підтримці регулярних контактів з сирійською сторонами, в тому числі з опозицією”, а також закликають до забезпечення максимально широкої представленості в політичному процесі всіх груп сирійського суспільства.

“В цілому ж Росія виступає за відновлення суверенної, територіально цілісної Сирії, якнайшвидше подолання наслідків розгулу тероризму, повернення всіх сирійців на батьківщину, а самої країни в “арабську родину”, що стане запорукою забезпечення безпеки і стабільності на Близькому Сході”, – додав глава дипвідомства.

Фото ТАСС.

Поділитись