Лавров заявив про 200 натренованих екстремістів з України в Білорусі

Лавров заявив про 200 натренованих екстремістів з України в Білорусі

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив про підготовлених в Україні екстремістів для дестабілізації ситуації в Білорусі.

Відзначається, що у Росії є підтверджені відомості, що діяльність по дестабілізації ситуації в Білорусі ведеться з території України. Зокрема, є дані приблизно про 200 екстремістів, підготовлених для участі в білоруських подіях, що знаходяться в республіці. Стверджується, що Москва і Мінськ готові твердо відповідати на спроби «відірвати Білорусь від Росії».

У той же час Лавров висловив стурбованість тим, що деякі російські журналісти в Білорусі піддавалися затриманням, в тому числі, за його словами, неохайним.

27 серпня російський президент Володимир Путін заявив, що на прохання президента Білорусі Олександра Лукашенка в Росії був сформований резерв із співробітників правоохоронних органів, який в разі необхідності надасть допомогу сусідній країні. Це буде зроблено в разі, якщо ситуація в Білорусі вийде з-під контролю.

У Білорусії три тижні тривають масові протести через офіційних результатів президентських виборів 9 серпня, згідно з якими Лукашенко набрав 80 відсотків голосів. Сам Лукашенко стверджує, що за протестами стоїть Захід. Він також пообіцяв зберегти спільну з російським колегою Володимиром Путіним батьківщину, яке, за його словами, простягається від Бреста до Владивостока.

Поділитись