Лавров пригрозив Європі: “антиросійські випади західних колег без уваги не залишимо”

Лавров пригрозив Європі: “антиросійські випади західних колег без уваги не залишимо”

Захід опустився до банального хамства, а Росія не залишає це без належної реакції.

Про це, як повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ Росії, заявив глава цього відомства Сергій Лавров.
Хорватська газета «Вечірні Лист» оприлюднила інтерв’ю з Лавровим. Прес-служба МЗС опублікувала її переклад. В ході бесіди міністра, зокрема, запитали, в чому причина постійних звинувачень на адресу Росії в дезінформації, організації кібератак, втручанні в вибори, отруєнні політичних опонентів і подібних.

Він назвав все це вкидання і інсинуаціями, а пояснив їх зусиллями США і ряду країн Європейського союзу щодо стримування розвитку Росії, їх прагненням покарати Москву за проведення незалежної зовнішньої політики. Він назвав прикрим те, що Захід взяв за правило розмовляти з Москвою з позиції презумпції її винність і не реагує на її заклики до діалогу з усіх викликає стурбованості питань.

«Антиросійські випади західних колег, ґрунтовно забути, що таке дипломатія, і опустилися до рівня банального хамства, ми без належної реакції не залишаємо», – додав Лавров.

Він повідомив, що Росія нарощує взаємодію з тими, хто відкритий до чесної спільної роботу на принципах рівноправності, взаємної поваги і пошуку балансу інтересів, тобто з переважною більшістю міжнародних партнерів.

Поділитись