Лавров пояснив, що стоїть за відмовою Зеленського від розведення сил на Донбасі

Лавров пояснив, що стоїть за відмовою Зеленського від розведення сил на Донбасі

Відмова президента Володимира Зеленського під час саміту “нормандської четвірки” від розведення сил і засобів по всій лінії зіткнення говорить про те, що у нього “зв’язані руки”. Про це заявив глава МЗС Росії Сергій Лавров.

“Це серйозний показник того, що навіть з ключового питання своєї передвиборної кампанії, коли президент Зеленський говорив, що хоче, перш за все, припинити війну, і щоб перестали гинути люди, у нього, мабуть, навіть з цього питання зв’язані руки. Він або має якісь зобов’язання перед тими, хто не хоче ніякого припинення конфлікту, або просто розуміє, що у нього можуть бути проблеми вдома”, – заявив Лавров в ефірі російського телеканалу.

Він також нагадав, що Зеленський пояснив свою відмову тим, що “це дуже віддалена мета”, на досягнення якої підуть роки, і нагадав, що на узгодження розведення тільки в трьох пунктах (Станиці Луганської, Петровського та Золотого) у нього пішло більше п’яти місяців. Тому, за словами Лаврова, Зеленський заявив, що може погодитися тільки на те, щоб “нормандська четвірка” закликала Контактну групу узгодити розведення ще в трьох точках.

Нагадаємо, що раніше в Парижі вперше після трирічної перерви відбулася зустріч лідерів країн “нормандської четвірки” (Росія, Франція, Німеччина та Україна), підсумком якої стало прийняття спільного комюніке. В рамках переговорів також відбулася перша зустріч Володимира Путіна і Володимира Зеленського, які до цього говорили тільки по телефону.

Поділитись