Лавров назвав умову для підготовки нормандського саміту

Лавров назвав умову для підготовки нормандського саміту

Першим етапом підготовки нової зустрічі в нормандському форматі має стати виконання попередніх домовленостей, заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.


“Зараз, принаймні, ми і в нормандському форматі, і в контактній групі пропонуємо це закріпити на папері вже юридичним чином. Таким чином, результати останнього саміту нормандської четвірки будуть виконані, можна буде вже говорити про те, який наступний крок необхідно зробити в цьому форматі”, – заявив міністр.

“Треба готувати додаткові кроки, які будуть просувати виконання мінських домовленостей. Але перший етап, як я вже сказав, – виконати те, про що домовилися на попередньому саміті. Тоді можна буде говорити вже про підготовку чергової нової зустрічі в верхах”, – підкреслив він .

За останніми даними ООН, жертвами конфлікту стали близько 13 тисяч осіб. Проблема врегулювання української кризи обговорюється на переговорах в різних форматах, зокрема в “нормандському форматі” (Росія, Франція, ФРН, Україна). Але домовленостей про припинення вогню вдалося домогтися лише в Мінську, однак і після угод про перемир’я між сторонами конфлікту тривають перестрілки.

Фото ТАСС.

Поділитись