Лавров назвав умови співпраці з Євросоюзом

Лавров назвав умови співпраці з Євросоюзом

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав умови успішної взаємодії з Євросоюзом: воно повинно бути засноване на взаємній повазі, невтручання у внутрішні справи, а також діалозі з тих тем, де у обох сторін є взаємний інтерес.


“Якщо вони хочуть працювати по-людськи (про це неодноразово говорив президент Росії Володимир Путін, МЗС Росії завжди заявляє про це), то на основі взаємної поваги, невтручання у внутрішні справи один одного, взаємодії за темами, де є інтерес у них і у нас. Результатом таких розмов може бути тільки баланс інтересів, а не наша згода на щось, запропоноване ними”, – сказав Лавров в інтерв’ю пропагандистському каналу YouTube-каналі Соловйов Live.

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель, який відвідав на минулому тижні Москву, раніше заявив про намір ініціювати нові санкції відносно Росії. За його словами, це питання буде розглядатися на засіданні Ради глав МЗС ЄС 22 лютого, а потім – в березні на саміті об’єднання.

Відносини РФ і західних країн погіршилися у зв’язку з ситуацією в Донбасі і навколо Криму, який возз’єднався з Росією після референдуму на півострові. Захід, звинувативши РФ у втручанні, ввів проти неї санкції, Москва прийняла відповідні заходи, взяла курс на імпортозаміщення і не раз заявляла, що розмовляти з нею на мові санкцій контрпродуктивно.

Поділитись