Лавров назвав європейських лідерів “ненадійними партнерами”

Лавров назвав європейських лідерів “ненадійними партнерами”

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав Євросоюз ненадійним партнером.

Свою думку він висловив в інтерв’ю газеті «Комерсант». За його словами, в Москві прийшли до такого висновку, коли побачили геополітичну гру Брюсселя «з нами або проти нас». При цьому подібна позиція сформувалася в Європі задовго до української кризи – ще в 2004 році. Брюссель зажадав від Києва дати чітку відповідь – з Росією він чи з Європою, а зараз рухає програму для Центральної Азії, складену також без врахування інтересів Москви.

Раніше прем’єр-міністр Франції Едуард Філіп заявив, що санкції ЄС проти Росії – тимчасовий етап, і вони можуть бути скасовані в будь-який момент. Він додав, що Росія «оголосила про грандіозний план розвитку до 2024 року», який охоплює 12 національних проектів, і Франція хотіла б запропонувати взаємодію за межами тих сфер партнерства, що вже існують.

Нагадаємо, 20 червня Євросоюз продовжив економічні санкції проти Росії через події в Україні на півроку. Члени ЄС одноголосно вирішили, що Росія недостатньо виконує мінські угоди. У той же день на рік були продовжені і санкції, введені через анексію Криму. Обмеження стосуються імпорту продукції з півострова, інвестицій до Криму, його туристичної сфери, а також експорту продукції і технологій в регіон.

Поділитись