Лавров: Європі і США вигідна Україна, яка буде “лаяти на Росію”

Лавров: Європі і США вигідна Україна, яка буде “лаяти на Росію”

Заходу вигідна Україні, яка буде “постійно гавкати на Росію”, заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.


“Уже президент Зеленський заявив, що “якщо ти вважаєш, що ти росіянин в Україні, то забирайся звідси в свою Росію”, це він офіційно заявив в інтерв’ю. І мовчання Заходу видає його з головою, значить йому важливо таку Україну тримати під своїм контролем , яка буде постійно гавкати на Російську Федерацію”, – сказав Лавров, виступаючи перед представниками спортивного товариства Свердловської області.

Раніше в МЗС РФ заявили, що Росія буде чекати оцінок висловлювань українських політиків від європейських чиновників і представників міжнародних організацій. Зазначалося, що “занепокоєння викликає політика України по насадженню ідеології національної нетерпимості, перш за все, по відношенню до росіян”.

На початку серпня уповноважений із захисту державної мови України Тарас Кремінь запропонував всім неукраїномовним жителям України покинути країну. Президент Володимир Зеленський в опублікованому 5 серпня інтерв’ю і зовсім порадив росіянам “їхати і шукати собі місце в Росії”. “За подібне розпалювання міжнаціональної ворожнечі в країнах Євросоюзу – куди так прагне нинішня влада в Києві – загрожує кримінальна відповідальність”, нагадували в МЗС РФ.

Поділитись