Lamborghini запустить виробництво медичних масок

Lamborghini запустить виробництво медичних масок

Італійська компанія Automobili Lamborghini в декількох переобладнаних цехах на своєму заводі під Болоньєю запустить виробництво хірургічних масок для місцевої лікарні.

Всього компанія планує виробляти до 1 тис. масок в день. Виробництво буде відкрито на заводі в місті Сант-Агата-Болоньєзе в області Емілія-Романья – саме там зараз найбільш важка ситуація з епідемією.

«В умовах надзвичайної ситуації ми вважаємо за необхідне внести конкретний внесок в загальну справу. Перемога в цій війні прийде лише в результаті спільної роботи і підтримки тих, хто щодня встає на передовій цієї битви з пандемією», – наводить «Рідус» слова представника компанії.

Відзначається, що вироблені захисні засоби будуть передані лікарні Сант’Орсола-Мальпігі в Болоньї, медики якої протистоять пандемії коронавірусу. Ще по 200 одиниць іншого обладнання в день будуть робити за допомогою 3D-принтерів.

Минулого тижня італійський будинок моди Armani оголосив, що почне пошиття одноразових халатів для медичних працівників. Також автоконцерн FCA (Fiat Chrysler Аutomobiles) в найближчі тижні має намір налагодити виробництво медичних масок і при цьому випускати не менше 1 млн цих медвиробів в місяць. 31 березня повідомлялося, що влада Мілана відкрили лікарню в будівлі виставкового центру Fiera Milano.

Італія займає перше місце в світі по числу смертей від захворювання, викликаного новим коронавірусів. За останніми даними, в країні зафіксовано понад 105 тисяч випадків зараження коронавірусом, жертвами вже стали більше 12 тис. осіб. На всій території країни з 10 березня діє карантин і суворі обмеження пересування населення. 30 березня міністр охорони здоров’я країни Роберто Сперанца повідомив, що дія режиму карантину буде продовжено в Італії принаймні до 12 квітня.

Поділитись