Львівську залізницю обікрали на 4,5 млн грн

Львівську залізницю обікрали на 4,5 млн грн

Із початку 2018 року на Львівській залізниці зафіксовано 248 випадків крадіжок залізничного майна, а також пошкодження елементів інфраструктури та розукомплектування рухомого складу, що на 7 випадків перевищує кількість протиправних дій, вчинених за аналогічний період минулого року. Сума збитків становить майже 4,5 млн. грн.

Як повідомили у прес-центрі Львівської залізниці,  найбільше нині потерпають від злодіїв господарства колії та сигналізації і зв’язку, де з початку року зафіксовано відповідно 132 та 97 крадіжок і пошкоджень обладнання та елементів інфраструктури. Варто врахувати, що окрім прямих збитків, заподіяних зловмисниками, на плечі залізниці лягають і додаткові витрати коштів та робочого часу працівників підрозділів, що необхідні для усунення наслідків крадіжок та відновлення надійної роботи залізничної інфраструктури.

Втім, матеріальні втрати, яких зазнає магістраль від протиправних дій зловмисників, це лише один аспект серйозної проблеми, адже крадіжки та пошкодження елементів залізничних конструкцій, приладів чи рухомого складу, які злодії зазвичай цуплять задля копійчаної наживи, можуть стати причиною аварій із непередбачуваними наслідками та призвести до людських жертв чи техногенних катастроф.

Поділитись