Курц отримав привітання від Меркель і Макрона

Курц отримав привітання від Меркель і Макрона

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон привітали екс-канцлера Австрії Себастьяна Курца з перемогою його партії на дострокових парламентських виборах в країні.

Про це пише газета Kronen Zeitung. «Ангела Меркель і Еммануель Макрон прислали СМС із запевненнями в тому, що вони розраховують на подальшу співпрацю з Курцем на європейському рівні», – повідомляє видання.

Раніше стало відомо, що Консервативна Австрійська народна партія (ÖVP) набрала 37,1% голосів. Соціал-демократична партія (SPÖ) – 21,7%. А Австрійська партія свободи (FPÖ) – 16,1%, втративши в порівнянні з результатами минулих виборів майже 10%.

Дострокові парламентські вибори в Австрії пройшли 29 вересня. Чергові вибори повинні були відбутися в 2022 році, але було прийнято рішення провести голосування достроково через розвал правлячої коаліції в ході скандалу, названого «Ібіца-гейт».

17 травня 2019 року, як передавало видання, був опублікований відеозапис з таємної зустрічі опозиційних політиків Хайнца-Крістіана Штрахе і Йоханна Гуденуса, де вони нібито обговорювали з «племінницею російського олігарха» придушення австрійської преси заангажованими ЗМІ в обмін на укладення урядових контрактів.

Фото РИА Новости.

Поділитись