Кулеба заявив про вихід на новий рівень відносин України і США

Кулеба заявив про вихід на новий рівень відносин України і США

Зустріч президентів України і Сполучених Штатів Володимира Зеленського і Джо Байдена вивела відносини двох країн на новий рівень, заявив 2 вересня глава українського МЗС Дмитро Кулеба.


«Замість запланованої години розмова глав України і США тривав дві години. Президенти вивели наші відносини на новий рівень», – написав Кулеба в Twitter.

Глава українського зовнішньополітичного відомства додав, що йому і держсекретарю США Ентоні Блінкеном чекає багато роботи в рамках оновленої Комісії стратегічного партнерства.

Переговори Зеленського і Байдена пройшли в середу, 1 вересня, в Овальному кабінеті Білого дому. Зустріч лідерів тривала понад дві години і завершилася без підсумкової спільної прес-конференції.

Стало відомо, що США мають намір виділити Києву додатково понад $ 463 млн допомоги в 2021 році на різні програми. Зокрема, мова йде про виділення Україні ще $ 12,8 млн для боротьби з поширенням коронавируса.

Крім того, в спільній заяві за підсумками зустрічі українського та американського лідерів кажуть, що Київ і Вашингтон як і раніше виступають проти будівництва газопроводу «Північний потік – 2» і розглядають проект як загрозу для європейської енергетичної безпеки.

Поділитись