Крим висунув вимоги Києву щодо Північно-Кримського каналу

Крим висунув вимоги Києву щодо Північно-Кримського каналу

Так званий кримський віце-прем’єр Георгій Мурадов заявив, що Київ не має права в односторонньому порядку перекривати подачу води через Північно-Кримський канал.

Мурадов нагадав, що канал був створений за часів СРСР і носить міжнародний статус. «Ніхто не має права перекривати міжнародний канал, по якому здійснюється подача води або здійснюється судноплавство. У міжнародному праві ці позиції чітко закріплені і прописані”, – сказав він РІА Новинам. За його словами, рішення Києва продовжувати водну блокаду півострова означає, що українська влада все ще не здатна вести діалог з Росією.

Раніше постійний представник президента України в Криму Антон Кориневич заявив, що Україна мала повне право перекрити канал, який доставляв воду з Дніпра в Крим, оскільки він знаходиться на території України.

Минулого тижня депутат Держдуми від Криму Михайло Шеремет заявив, що Росія і Україна могли б укласти міждержавну угоду щодо постачання води Дніпра в Крим. Крім того, в Криму запропонували провести переговори з Києвом для пропуску води з Дніпра.

Фото РИА Новости.

Поділитись