Крим подав мільярдний позов колишньому віце-прем’єру півострова

Крим подав мільярдний позов колишньому віце-прем’єру півострова

Юристи держкомпанії «Крименерго» пред’явили позов колишньому віце-прем’єру півострова Ленуру Іслямову з вимогою компенсувати збитки, пов’язані енергетичною блокадою в 2015 році.

Сума вимог – більше 1 мільярда рублів. У квітні 2020 року в Верховний суд Криму надійшла кримінальна справа, в рамках якого Іслямов звинувачується в декількох тяжких злочинах: зокрема, в створенні бандформування, в закликах до дестабілізації ситуації на території РФ, а також в організації енергетичної блокади в 2015 році. Потерпілими у справі проходять дев’ять компаній.

У суму вимог, що становить понад мільярд рублів, включені витрати на паливо і обслуговування генераторів, за допомогою яких була організована безперебійна подача енергії жителям півострова, пояснили журналістам в прес-службі Верховного суду Криму.

Ленур Іслямов виїхав в Україну в 2014 році, де в Херсонській області створив формування з метою блокади Криму. В ніч 22 листопада 2015 року члени так званого бандформування, на думку Кремля, підірвали ЛЕП на території України, в результаті чого населені пункти півострова виявилися знеструмленими. Згодом кримські правоохоронці за даним фактом порушили кримінальну справу за статтею «Диверсія».

Поділитись