Кремль відповів на дані про падіння доходів росіян через пандемію COVID-19

Кремль відповів на дані про падіння доходів росіян через пандемію COVID-19

У Кремлі не знайомі з дослідженням «Росгосстраха» про значне падіння доходів росіян в період пандемії коронавірусу, сказав прес-секретар президента Дмитро Пєсков у відповідь на відповідне питання журналіста.

Зокрема, Пєскова запитали, чи вірять в Кремлі даним, що велике число жителів країни живуть на 15 тисяч рублів на місяць. «Ми не знаємо методології підрахунку, вибірка не найбільша, на основі такої вибірки робити висновки по федеральному рівню некоректно», – пояснив він.

Пєсков додав, що ліквідація бідності в країні є пріоритетним завданням для уряду і президента.

Згідно з дослідженням «Росгосстрах Жизнь», частка росіян із середньомісячним доходом нижче 15 тисяч рублів зросла з 38,1 до 44,6 відсотка. Аналітики порівнювали дані з початку року, коли епідемія ще не починалася, з червнем. Кожен п’ятий респондент зізнався в значному падінні доходів за час пандемію, а кожен десятий повідомив про повну втрату заробітку.

Рівень бідності в Росії за підсумками 2019 року склав 12,3 відсотка – доходи нижче прожиткового мінімуму отримували близько 18 мільйонів громадян. Найменша частка бідних в сучасній історії Росії була зафіксована в 2012 році.

Поділитись