Москва готова до обговорення подальших кроків щодо врегулювання конфлікту на Донбасі

Москва готова до обговорення подальших кроків щодо врегулювання конфлікту на Донбасі

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков розповів, чого можна очікувати від підсумкового документа саміту «нормандської четвірки» (Україна, Німеччина, Франція, Росія).

За його словами, в результаті переговорів може бути прийнятий «якийсь документ», в якому країни зафіксують «точки спільного розуміння». Він не буде зобов’язувати влади країн на будь-які дії. Однак це не означає, що спільне розуміння є з усіх аспектів ситуації.

“Очевидно, що угоди не буде і ніхто не очікує ніякої угоди. Це було б завищеними очікуваннями, від чого ми дуже енергійно застерігаємо”, – підкреслив він. Серед позитивних моментів він назвав саму зустріч і виконану «домашню роботу».

«Нормандський формат», який існує з червня 2014 року, передбачає проведення переговорів по ситуації на сході України за участю також представників Росії, Франції та Німеччини. Нова зустріч запланована на 9 грудня в Парижі. Вона, як очікується, повинна надати імпульс для обговорення подальших кроків щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

Поділитись