Кравчук згадав неприємну розмову про долю України з Єльциним

Кравчук згадав неприємну розмову про долю України з Єльциним

Глава делегації Києва на переговорах по Донбасу Леонід Кравчук згадав неприємна розмова з колишнім президентом Росії Борисом Єльциним про долю своєї країни.

Це сталося в ті роки, коли Кравчук займав пост першого президента України. Під час однієї з численних бесід тет-а-тет Єльцин несподівано запропонував подивитися проект «одного документа». Назва політик не згадав, але сказав, що той законопроект ставився до сфери зовнішньої політики і згодом був прийнятий Держдумою більшістю голосів.

«[Єльцин] читає мені один пункт. Я його запам’ятав: “Україна була, є і буде в системі стратегічних інтересів Росії», – процитував Кравчук витяг з документа. На його думку, в цьому формулюванні криється причина складних відносин між двома країнами.

«При такій філософії Кремля не можна думати про рівні відносини, незалежно від того, хто більше або менше, щоб просто поважати державу і народ, який має право сам визначати свою політику і життя, а не бути” в системі стратегічних інтересів», – вважає політик.

При цьому Кравчук підкреслив, що дуже добре знав і поважав свого російського колегу, особливо за зусилля по реформуванню Росії.

Поділитись