Кравчук заявив, що українська державність на кілька століть давніша російської

Кравчук заявив, що українська державність на кілька століть давніша російської

Екс-президент України Леонід Кравчук заявив в ефірі телеканалу “112”, що Київ повинен відповісти Москві новою історичною концепцією, за якою українська державність на кілька століть давніша російської.

“Росія говорить, що має коріння в Київській Русі, Візантії, і що Росія – Третій Рим. Всі знають, що Росія почала формуватися і ставати на ноги тільки при Івані Грозному. Це триста років після того, як Україна була князівством і державою. Триста років!” – заявив Кравчук.

Він додав, що Київ повинен “спиратися на факти і реальні речі”, і висловив здивування тим, що Росія вважає себе “старшим братом” України.

Українські політики і громадські діячі не раз виступали з сумнівними заявами на історичну тему. Так, екс-міністр закордонних справ країни Павло Клімкін заявив про “українське походження” Росії і Білорусії.

Колишній президент Петро Порошенко назвав підставу Москви “необачним рішенням київських князів” і звинувачував Росію в спробі “вкрасти” княжну Анну Ярославну. На думку екс-депутата Ради Надії Савченко, українці вже з четвертого-п’ятого століття до нашої ери були “індивідуалістами”. Відповідно до теорії української співачки Руслани, коріння її співвітчизників сягають давньої цивілізації шумерів.

Поділитись