Кравчук заявив, що готовий піти на певні компроміси по Донбасу

Кравчук заявив, що готовий піти на певні компроміси по Донбасу

Екс-президент України Леонід Кравчук, напередодні очолив делегацію Києва на мінських переговорах контактної групи по врегулюванню на Донбасі заявив, що готовий йти на деякі компроміси в переговорах заради досягнення миру.

“Така в мене місія залишається, щоб на Донбасі і в Україні був мир. Я буду робити для цього все, що зможу. Будемо йти на компроміси”, – сказав він в інтерв’ю “РБК-Україна”.

У той же час, Кравчук зазначив, що “є речі, які компромісів не піддаються”. “Це суверенітет, територіальна цілісність, незалежність, недоторканність кордонів. Це питання не обговорюється”, – підкреслив він.

За словами Кравчука, він буде виступати за те, щоб від загальних слів переходити до конкретних дій, а саме “не ставити перед собою нездійсненних завдань, вирішувати питання покроково, почати з припинення вогню, потім можна говорити про способи місцевого самоврядування, про вибори, і тоді крок за кроком йти далі “.

Офіс українського лідера Володимира Зеленського повідомив 28 липня про вирішенні 81-річного другого президента країни Леоніда Кучми припинити роботу в якості глави української делегації в контактній групі. 30 липня Зеленський призначив на посаду повпреда Києва в контактній групі 86-річного першого президента країни Леоніда Кравчука.

Поділитись