Кравчук запропонував відповідати окупантам “пострілом на постріл” на Донбасі

Кравчук запропонував відповідати окупантам “пострілом на постріл” на Донбасі

Перший президент України і глава делегації Києва в Тристоронньої контактній групі Донбасом Леонід Кравчук вважає, що реагувати на обстріли українських силовиків потрібно дзеркально – “пострілом на кожен постріл”.


Глава МВС України Арсен Аваков раніше заявив, що в Донбасі в останні тижні відбувається різке загострення ситуації і “мирного процесу вже немає”.

“Я вам скажу свою думку з цього приводу. Я б, наприклад, діяв дзеркально: на кожен постріл відповідати пострілом. І не треба чекати, вигадувати, провокація це чи ні провокація. Постріл – це постріл. Якщо вони стріляють, відповідати треба так само. І не треба чекати, поки когось уб’ють або ранять”, – заявив він в ефірі телеканалу “Україна 24”.

“На стрілянину – стріляниною, на брехню – правдою. Об’єднуватися і діяти. Інакше вони будуть розуміти, що наші поступки – це для них знак нашої слабкості”, – додав він.

У Донбасі з 27 липня 2020 року набрали чинності додаткові заходи забезпечення перемир’я. Ці заходи передбачають повну заборону ведення вогню, розміщення озброєння в населених пунктах і поблизу них, наступальних і розвідувально-диверсійних дій. Також забороняється інженерне обладнання позицій і використання сторонами конфлікту безпілотників поблизу лінії зіткнення. Крім того, заходи передбачають дисциплінарну відповідальність за порушення режиму припинення вогню. Накази про припинення вогню, містять у собі заходи по його підтримці, повинні діяти до повного врегулювання конфлікту.

Поділитись