Кравчук Росії: “Не висувайте нам ультиматумів. Ми не в СРСР”

Кравчук Росії: “Не висувайте нам ультиматумів. Ми не в СРСР”

Глава делегації Києва в контактній групі по Донбасу Леонід Кравчук закликав постпреда Росії Бориса Гризлова «не висувати ультиматумів» Україні.


В ході відеоконференції Кравчук заявив, що російській стороні не слід «блокувати» переговори, потрібно «зосередитися на питаннях, у вирішенні яких зацікавлені громадяни України».

На думку Кравчука, необхідно зосередитися на «реалізації рішень глав держав нормандського формату, досягнутих під час Паризького саміту», щоб наблизити «мир, до якого так прагнуть люди».

Представники Києва висловили готовність вести «конструктивну роботу над вирішенням питань, що входять до порядку денного».

На думку української сторони, потрібно не створювати «камені спотикання», а сфокусуватися «на посиленні режиму припинення вогню, звільнення утримуваних сторонами осіб, вирішенні проблем, у вирішенні яких зацікавлені прості люди».

«Не висувайте нам ультиматумів. Ми не в СРСР і не під Кремлем», – заявив Кравчук, додавши, що Україна є незалежною державою, яка не дозволить диктувати їй будь-які умови.

Поділитись