Кравчук: для проведення українських виборів в ЛДНР розроблять спеціальний закон

Кравчук: для проведення українських виборів в ЛДНР розроблять спеціальний закон

Глава української делегації в Тристоронньої контактній групі Донбасом Леонід Кравчук заявив, що Рада розробить спеціальний закон для проведення українських виборів на Донбасі.

Можливо, місцеві вибори будуть проведені за мажоритарною системою, міркував український політик під час інтерв’ю ЗМІ. При цьому він підкреслив, що Київ згоден на проведення виборів тільки після отримання контролю над кордоном Республік з Росією і взяття під контроль їх територій.

«Верховна Рада підготує такий спеціальний закон про вибори. Я не виключаю, що закон про вибори може передбачати не обов’язково пропорційну систему партій. Може, це буде мажоритарна система», – сказав Кравчук.

Серед умов, які Київ висуває для проведення виборів за українським законодавством, глава української делегації на переговорах з Донбасу назвав:

– синхронну демілітаризацію цієї території, виведення всіх «незаконних збройних формувань»;

– взяття Україною «під свій особистий контроль кордону і території».

У той же час Кравчук заявив, що закон про специфічні умови місцевого управління в регіоні буде розроблений після проведення виборів, коли місцева влада почне діяти за вказівками Києва.

Тільки тоді українська держава візьме на себе «відповідальність за створення умов для нормальної, але специфічної життя людей на цій території». На думку Кравчука, побажання жителів Донбасу в такому випадку будуть враховані.

Поділитись