Корейські ЗМІ вважають, що Кім Чен Ин міг стратити сестру

Корейські ЗМІ вважають, що Кім Чен Ин міг стратити сестру

Південнокорейські журналісти вважають, що Кім Чен Ин міг стратити свою молодшу сестру Кім Йо Чжон, запідозривши в ній політичного суперника.

Таким чином можна пояснити, чому жінка не з’являлася на публіці з 27 липня, повідомляє видання The Chosun Ilbo.

Журналісти відзначають, що Кім Йо Чжон зникла через кілька тижнів після того, як її призначили першим заступником завідувача відділом ЦК Трудової партії Північної Кореї, що, на думку аналітиків, автоматично робило її другим за значимістю людиною в державі. При цьому наголошується, що останнім часом північнокорейського лідера кілька разів бачили на виїзних зустрічах в оточенні чиновників, однак молодшої сестри диктатора серед них не було.

Професор Корейського університету Нам Сун Ук заявив, що в правлячій сім’ї існує система стримування і противаг, щоб будь-яка людина «номер два» в країні не могла зазіхнути на лідируючі позиції. Кім Йо Чжон, за словами експерта, могла відступити по своїй волі. Однак не виключено, що з жінкою розправилися, враховуючи, що у Кім Чен Ина «мало часу на суперників».

Раніше в ЗМІ з’явилася гіпотеза, що Кім Чен Ин може перебувати в комі, саме тому його молодша сестра Кім Йо Чжон нібито зайняла лідируючу позицію в країні. При цьому, на думку аналітиків, жінка почала керувати Північною Кореєю тільки тому, що в державі не вибудувана система наступності влади, а в політичному керівництві через стан диктатора утворився вакуум.

Поділитись