Корейські ЗМІ повідомили, що Кім Чен Ин різко схуд та виглядає виснаженим

Корейські ЗМІ повідомили, що Кім Чен Ин різко схуд та виглядає виснаженим

Державні ЗМІ Північної Кореї офіційно згадали про схуднення лідера країни Кім Чен Ина.

На держтелебачення КНДР вийшов незвичайний для північнокорейських ЗМІ сюжет, в якому житель Пхеньяна розповів, як він і інші жителі столиці «вбиті горем» через те, що лідер країни різко схуд, а його «виснажений» вид нібито довів їх до сліз.

Джерела південнокорейської газети «Чосон ільбо» відзначають, що при зрості 170 сантиметрів його вага становила 140 кілограмів, що перевищує норму для людей у ​​віці 30-40 років і може вказувати на наявність будь-яких захворювань. Видання відзначає, що оточення Кім Чен Ина останнім часом радив йому відпочити і знизити вагу. Після умовлянь він погодився і провів місяць поза Пхеньяна. Відзначається, що він скинув понад десяти кілограмів, і здивував такими змінами керівників партії.

Як пише агентство, на знімках з офіційних заходів, датованих, імовірно, 15-19 червня, Кім Чен Ин виглядає помітно худіше, ніж на фотографіях, зроблених в травні.

На думку директора Центру досліджень Північної Кореї Інституту Сечжон Чон Сон Чжан, державні ЗМІ КНДР повідомили про схуднення лідера, щоб уникнути спекуляцій про його проблеми зі здоров’ям і, можливо, показати в цілях пропаганди, що «він перевтомлюватися, намагаючись поліпшити життя людей».

На початку червня різке схуднення Кім Чен Ина спровокувало чутки про його хвороби. Журналісти проаналізували останні знімки глави КНДР. На кадрах видно, що за своє місячне відсутність Кім Чен Ин істотно втратив у вазі. Деякі експерти припустили, що за раптовою втратою ваги може стояти перехід північнокорейського лідера на більш здоровий спосіб життя. Однак різке схуднення може бути викликано і проблемами зі здоров’ям, чутки про які поширюються з минулого року.

6 червня Кім Чен Ин з’явився на публіці вперше за місяць. На «зникнення» лідера КНДР звернув увагу представник південнокорейського міністерства об’єднання Лі Чжон Чжу. За його словами, цей період відсутності публічної діяльності лідера Північної Кореї став найтривалішим в цьому році.

Довга відсутність лідера КНДР на публіці викликає побоювання вже не в перший раз. Навесні 2020 року чергове зникнення стало приводом для чуток про стан його здоров’я. Тоді Кім Чен Ин пропав з поля зору ЗМІ 11 квітня, нові його фото були опубліковані лише через 20 днів. За цей час політик пропустив кілька важливих подій, в тому числі день народження «лідера нації» Кім Ір Сена, головне свято в країні. У деяких ЗМІ з’являлася інформація, що Кім Чен Ин тяжко хворий або навіть мертвий.

Поділитись