Контр-розвідника Бельгії підозрюють у шпигунстві на користь Росії

Контр-розвідника Бельгії підозрюють у шпигунстві на користь Росії

Клемента Вандерборре – керівника департаменту контррозвідки Служби інформації та безпеки Бельгії підозрюють в розвідувальній роботі на користь Російської Федерації. Про це повідомляє бельгійське видання De Morgen, посилаючись на власні джерела.


Вандерборре усунули від виконання обов’язків, хоча в контррозвідці Бельгії він працював впродовж 40 років. Останнім часом його колеги почали скаржитися на стиль його керівництва.

Як доказ щодо звинувачень у шпигунстві на РФ – видання наводить лист одного зі співробітників бельгійської контррозвідки.

У ньому стверджується, що Клемент Вандерборре під час спецоперації у Сербії в 2016 році надав громадянці Сербії доступ до конфіденційної інформації. Жінка, ймовірно, працювала як подвійний агент на користь Росії.

Крім того, Вандерборре підозрюють у знищенні конфіденційних документів в офісному шредері.

До завершення внутрішнього розслідування Вандерборре перебуватиме вдома. Його офіс закритий з кінця січня. Сам Вандерборре всі звинувачення відкидає.

Нагадаємо, 9 листопада в Австрії спецслужби затримали відставного полковника армії, якого підозрюють у 20-тирічному шпигунстві для Росії. Після цього міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайсль скасувала візит до РФ.

Поділитись