Конституційний суд не може зупинити вибори, які вже розпочалися, – Юлія Тимошенко

Конституційний суд не може зупинити вибори, які вже розпочалися, – Юлія Тимошенко

Юлія Тимошенко порадила тим, хто сподівається на скасування дострокових виборів Конституційним судом, уважніше вивчити Основний закон і рішення самого суду, перед тим як робити гучні заяви.

У прямому ефірі телеканалу NewsOne лідер «Батьківщини» нагадала про рішення самого КСУ, який ще у 2009 році визначив: не можна переривати процес виборів, що вже почалися.

«Вони (судді КСУ,  ред) самі встановили такий порядок і такі правила. Вони не мають права зараз ухвалювати рішення про призупинення виборів, тому що самі у 2009 році ухвалили інше рішення. Вже пішов виборчий процес, вже зареєстровані кандидати, вже формуються дільничні та окружні комісії, і вони самі написали, що в цей період не можна зупиняти вибори», – роз’яснила Юлія Тимошенко.

Якщо зараз Конституційний суд зупинить виборчий процес, тоді і президенту, і ЦВК доведеться обрати: яке із рішень суду не виконувати  або 2019, або 2009 року, наголосила політик. І якщо він не змінюватиме свій указ, він діятиме в межах Конституції і згідно з волею людей.

Юлія Тимошенко наголосила, що є очевидний факт  коаліції в парламенті не існує вже три роки.

«Якщо зараз КСУ піде проти здорового глузду і Конституції та ухвалить незаконне рішення  це теж може призвести до хаосу в країні та до політичного колапсу», – переконана Голова партії «Батьківщина».

Вона нагадала про негативний досвід сусідньої Молдови: «Там, на жаль, КС використали для політичних розборок і зараз у них в країні – повномасштабна криза».

Юлія Тимошенко закликала не допустити хаосу в країні. Нам потрібне оновлення влади, як цього вимагають 73% українців, наголосила політик.

Поділитись