Конфлікт в Сирії: Туреччина застерегла Росію

Конфлікт в Сирії: Туреччина застерегла Росію

Труднощі в питанні використання Туреччиною повітряного простору Сирії може бути подолана, якщо Росія не буде цьому перешкоджати.

Про це заявив міністр оборони Туреччини Хулуси Акар. На початку лютого в сирійському Ідлібі різко загострилася ситуація. Хулуси Акар запевнив, що Туреччина не має наміру вступати в зіткнення з Росією, переговори будуть продовжені, а на місцях в Ідлібі військові підтримують здоровий діалог.

“У нас немає намірів вступати в зіткнення з Росією. Наші переговори [по Ідлібу] не зайшли в глухий кут, вони будуть продовжені”, – зазначив він.

Міністр оборони підкреслив, що турецькі спостережні пости в Ідлібі продовжать функціонувати. Також він не виключив, що Росія і Туреччина можуть відновити спільні патрулювання, а головним у цьому питанні назвав виконання сочинського меморандуму.

Крім того, Хулуси Акар заявив, що Москва не повністю задовольняє запити Анкари на використання повітряного простору Сирії над Ідліб. За його словами, питання в даний час обговорюється, а подолана трудність може бути, якщо Росія перестане перешкоджати Туреччини.

«Нашою метою є встановлення режиму припинення вогню», – запевнив міністр оборони.

Поділитись