Комісія ООН звинуватила Росію у військових злочинах в Сирії

Комісія ООН звинуватила Росію у військових злочинах в Сирії

Повітряно-космічні сили Росії завдають не вибіркові удари по населених пунктах в сирійській провінції Ідліб, що є військовим злочином.

Про таке звинувачення на адресу Москви йдеться в доповіді Комісії ООН по Сирії, передає турецьке агентство Anadolu.

Відзначається, що були порушені цивільні права сирійців, в тому числі дітей, в районах, що знаходяться під контролем «Демократичних сил Сирії».

Постійний представник США при ООН Келлі Крафт під час обговорення ситуації в Сирії в Радбезі закликала Росію негайно посадити бойові літаки в Арабській Республіці. Вона також запропонувала сирійським військам і «їх російським союзникам» відійти на лінію розмежування, встановлену в 2018 році.

Раніше ПКС Росії завдали ударів по 18 населеним пунктам в Ідлібской зоні деескалації в Сирії. Йшлося про населених пунктах Кефренбіл, Кен-Сафра, Іхсем, Суфухун, Хазарін, Кафер-Нюббюл, Кафер-Увейд, Інніб, Бсенкул, Джузеф, Хас, Бара, Мархурме, Дейр-Сюнбюл, Бінін на півдні провінції Ідліб, а також про дарет-Іззе, Кафр-Нуранк і Джині на заході Алеппо.

Пізніше російські та сирійські військові з повітря атакували бойовиків в Ідлібі. Під час ударів МіГ-23 Військово-повітряних сил Сирії і Су-34 ПКС Росії випускали теплові пастки.

Ситуація в Ідлібі загострилася в січні, коли сирійська урядова армія почала наступ в цьому регіоні. У ніч на 28 лютого турецькі військові почали наносити удари по позиціях сирійської армії. Атака стала відповіддю на обстріл турецького конвою в районі Джебель-аз-Завія, в результаті якого загинули 33 військовослужбовців, ще 32 отримали поранення. Туреччина пообіцяла помститися президенту Сирії Башару Асаду за загибель солдатів і скликала нараду Ради НАТО.

Поділитись