Коломойський знайшов рішення конфлікту на Донбасі

Коломойський знайшов рішення конфлікту на Донбасі

Український олігарх Ігор Коломойський запропонував свій варіант врегулювання ситуації на південному сході України.

Про це він розповів в інтерв’ю порталу «Цензор.Нет». За його словами, процес вирішення конфлікту на Донбасі був зупинений через те, що в Мінських угодах була вимога внести зміни до конституції. Займав у той час президентське крісло Петро Порошенко, як зазначив Коломойський, підписав документ, але заздалегідь не збирався це все виконувати, а підпис свій поставив тому, що була важка ситуація. Не виключає олігарх і те, що екс-глава держави свідомо прописав такий механізм, який робить неможливим реалізацію домовленостей, щоб «не давати ворогові ніяких поступок».

Тепер же, додав бізнесмен, виник сприятливий момент для виконання угод. “Сьогодні збіглися вектори, можна скористатися цією ситуацією і запропонувати їм: прибираємо вимоги про зміни до конституції, залишимо особливий статус, не будемо його раз на рік продовжувати, зробимо його на п’ять років, перехідний період і проведемо там вибори”, – сказав Коломойський.

В інтерв’ю українському виданню олігарх запропонував наступний механізм, який повинен бути прописаний в Мінських угодах. В першу чергу, за його словами, в регіоні потрібно припинити вогонь і здійснити обмін полоненими, по-друге, провести вибори за українським законодавством під контролем Києва, по-третє, на наступний день після виборів повинен відбутися процес передачі кордону повністю українським військам.

Фото РИА Новости.

Поділитись