Коломойський заявив, що Україні потрібно знову розвернутися у бік Росії

Коломойський заявив, що Україні потрібно знову розвернутися у бік Росії

Український мільярдер Ігор Коломойський виступив за поліпшення відносин Росії і України. Про це він заявив в інтерв’ю The New York Times.

Коломойський сказав, що для України настав час “відмовитися від Заходу” і знову розвернутися у бік Росії.

«Вони все одно сильніше. Ми повинні налагодити наші відносини. Люди хочуть миру, доброго життя, вони не хочуть воювати. А ви [Америка] змушуєте нас воювати, але навіть не даєте нам на це грошей”, – заявив Коломойський.

NYT зазначила, що висловлювання Коломойського можуть бути обумовлені його бізнес-інтересами, але які б не були його мотиви, геополітичні погляди мільярдера мають значення: аналітики і західні дипломати вважають, що він має широкий вплив на адміністрацію президента України Володимира Зеленського.

“Ви не приймете нас в альянс. Марно витрачати час на порожні розмови. У той час як Росія c задоволенням включила б нас в новий Варшавський договір”, – сказав бізнесмен в ході інтерв’ю.

Коломойський заявив, що у нього немає любові до Росії. Він пояснив свою позицію тим, що війна з Росією “триватиме до останнього українця”. Відновлення зв’язків з Росією бізнесмен назвав необхідним для економічного виживання України. Також він передбачив, що нанесена військовим конфліктом на Донбасі травма заживе.

“Дайте п’ять, десять років, і кров буде забута”, – сказав Коломойський.

Він додав, що серйозно працює над тим, щоб покласти край конфлікту, але відмовився розголошувати деталі, так як американці “все зіпсують і завадять”.

Поділитись