Коломойський закликав замість допомоги від МВФ оголосити дефолт

Коломойський закликав замість допомоги від МВФ оголосити дефолт

Український олігарх Ігор Коломойський розповів, як минулої осені обговорював з нинішнім президентом України Володимиром Зеленським можливість оголошення країною дефолту.

МВФ він назвав «мироїдами і кровожерами». Дефолт він назвав «чесною заявою про свою неплатоспроможність» і «першим етапом очищення і одужання», повідомляє Страна.ua.

“Ми при Арсенії Петровичі (Яценюку) були фактично в дефолті. Він сказав, що ми віддати борги не можемо, і йому МВФ сказав: «Іди до Франкліна Темплтона, домовляйся, роби “haircut”. Так, дефолт, якщо у тебе немає чим віддавати, не треба лякатися цього. У нас мільйони наших громадян в дефолті, вони змушені їхати з країни, щоб заробити там десь, тому що тут доходи не ростуть”, – заявив бізнесмен. За його словами, цю стратегію він обговорював із Зеленським минулої осені, коли той вирішив йти на вибори.

“Він розуміє це. Він розуміє відповідальність. Розуміє, що вся його свита, вони розбіжаться всі в разі кризи”, – сказав Коломойський. При цьому, зауважив олігарх, МВФ дали 15 млрд, але 13 забрали назад. “Вони кровопивці, їх Україна як така не цікавить”, – заявив Коломойський.

Фото РИА Новости.

Поділитись