Коломойський пояснив, чому Україні не потрібен російський газ

Коломойський пояснив, чому Україні не потрібен російський газ

Олігарх Ігор Коломойський вважає, що Україна не потребує постачання газу з Росії.

Про це він заявив в інтерв’ю РБК. «Що стосується російського газу – нам до дупи ваш газ. Це моя особиста думка. Ви завдали нам вже стільки шкоди і збитків, що ще на три мільярди шкоди – треба стиснути зуби і пережити», – зазначив Коломойський. На думку олігарха, російський газ ніколи не був потрібен Україні, так як він не відрізняється від будь-якого іншого товару, який можна було б купити в Європі.

Коломойський висловив думку, що російський газопровід «можна було б закрити і забути». «Ви позбавили нас половини ВВП військовими діями, ви закрили для нас інвестиції від цивілізованих країн, тому що інвестори не хочуть вкладати туди, де може бути війна», – пояснив він причину своєї позиції.

Термін чинного контракту на транзит газу між Росією і Україною закінчується в кінці 2019 року. До цього часу Росія планує запустити два газопроводи – «Північний потік-2» і «Турецький потік» – вони підуть в обхід української території. У Києві побоюються, що через це газотранспортна система країни виявиться незатребуваною.

Фото: «Коммерсантъ».

Поділитись