Колишнього сенатора Гаїті запідозрили в причетності до вбивства президента країни

Колишнього сенатора Гаїті запідозрили в причетності до вбивства президента країни

Колишнього сенатора Гаїті Джона Жоеля Жозефа розшукують у зв’язку з передбачуваною причетністю до вбивства президента країни Жовенеля Моїза.

Про це повідомляє місцеве видання Rezo Nòdwès.

За його інформацією, крім екс-сенатора в рамках розслідування справи про вбивство глави держави також розшукуються ще двоє людей: юрист Жозеф Фелікс Бадіо і бізнесмен Родольфо Жаар. У поліції зазначили, що всі вони «озброєні і небезпечні».

Відзначається, що всі троє підозрюються у вбивстві, замаху на вбивство і збройному пограбуванні.

Президент Гаїті, який очолював державу з 2017 року, отримав смертельне поранення під час нападу на його резиденцію в ніч на 7 липня. При цьому важкі поранення отримала його дружина. Її госпіталізували.

Сенат Гаїті проголосив 9 липня свого спікера Жозефа Ламбера тимчасовим президентом республіки.

8 липня голова поліції Гаїті Леон Шарль заявив, що серед шести затриманих у справі про вбивство президента країни є американець гаїтянського походження Джеймс Солаж. За його словами, ще один із затриманих також може бути американцем гаїтянського походження.

Пізніше, 12 липня, офіційний представник Держдепартаменту Нед Прайс заявив, що США інформовані про те, що троє американських громадян були затримані в Гаїті в рамках розслідування справи про вбивство президента цієї країни, їм буде надана консульська підтримка. У той же день телеканал CNN з посиланням на джерела повідомив, що кілька затриманих у зв’язку з вбивством президента Гаїті працювали інформаторами спецслужб США.

Поділитись