Колишнього радника Путіна звинувачують у поширенні теорій змови проти США

Колишнього радника Путіна звинувачують у поширенні теорій змови проти США

Американська дослідницька організація Інститут Катона запідозрила свого старшого наукового співробітника Андрія Ілларіонова, який працював радником російського президента Володимира Путіна, в поширенні теорій змови про президентські вибори в США і штурм Капітолію.

Про це повідомляє видання Politico.

Повідомляється, що увагу інституту привернув запис в блозі Ілларіонова, де той заявляв про те, що штурм Капітолію був «пасткою», влаштованою поліцією. Ілларіонов також звинуватив представників руху Black Lives Matter (BLM, «Життя чорних важливі») в провокаціях проти прихильників Трампа. Крім того, екс-радник російського президента з питань економіки заявив, що увірвалися в будівлю Капітолію протестувальники не порушили цим Конституцію і що до сих пір «невідомо», хто переміг на президентських виборах в США.

До публікації Ілларіонов прикріпив кілька роликів, присвячених заворушень у Вашингтоні, включаючи відео, в якому нібито містяться докази про інфільтрацію представників руху «Антифа» в ряди протестуючих. В Інституті Катона виданню повідомили, що організація категорично не згодна із заявами Ілларіонова, додавши що провокаційна публікація обговорюється зараз на рівні вищого керівництва організації і безпосередньо з самим Ілларіоновим.

Поділитись