Колишній секретар РНБО України назвав причину своєї відставки

Колишній секретар РНБО України назвав причину своєї відставки

Колишній секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Данилюк назвав свій відхід з посади особистою ініціативою і усвідомленим рішенням.

Про це він розповів виданню «Гордон». За його словами, рішення було засноване на тому, як зараз формується українська політика. “Мені просто не цікаві підкилимні ігри, якими займаються деякі персонажі. Я запропонував президенту кілька варіантів, щоб виправити ситуацію, але до єдиної позиції ми не дійшли. Хоча відносини у нас залишилися конструктивними”, – сказав Данилюк. У той же час він не виключив, що продовжить допомагати главі держави і консультувати його.

Крім того, колишній секретар РНБО підкреслив, що багато людей, які прийшли до влади, не володіють достатнім рівнем професіоналізму. “Це системна проблема, яка несе ризик. Я сподіваюся, що будуть зроблені висновки, і президент проведе коригування”, – додав він.

Данилюк зізнався, що зараз йому надходять пропозиції пов’язати своє життя з бізнесом. «Правда, вони в основному з інших країн, а мені цікаво попрацювати в Україні. Думаю, це буде незалежна платформа. На даному етапі, мені здається, так буде правильно”, – розповів колишній секретар РНБО.

30 вересня Зеленський підписав указ про звільнення Данилюка з посади секретаря РНБО. Його звільнення обговорювалося з 27 вересня. Серед причин такого рішення ЗМІ назвали розбіжності з керівником Офісу президента країни Андрієм Богданом і олігархом Ігорем Коломойським. Данилюка не влаштовувало, що Богдан намагався впливати на рішення РНБО, а Коломойський хотів збільшити свій вплив на українську політику і отримати компенсацію за націоналізацію «Приватбанку».

Олександр Данилюк був призначений на посаду голови РНБО України в кінці травня поточного року. До цього він займав пост міністра фінансів України в уряді Володимира Гройсмана з 2016 по 2018 рік.

Поділитись