Колишній президент США Білл Клінтон виписався з лікарні

Колишній президент США Білл Клінтон виписався з лікарні

Колишній президент США Білл Клінтон був госпіталізований в одну з лікарень в Південній Каліфорнії у вівторок з урологічної інфекцією, яка переросла в сепсис – в Каліфорнії Клінтон, який проживає в Нью-Йорку, знаходився у справах фонду Клінтонів.

Лікарі колишнього президента заявили, що їхній пацієнт був госпіталізований для «ретельного спостереження», в лікарні йому ставили внутрішньовенні антибіотики і крапельниці.

Сепсис є частою причиною смерті в лікарнях США – за даними Центру з контролю і профілактики захворювань, у 1,7 мільйона американців розвивається сепсис і майже 270 000 чоловік в США вмирають в результаті сепсису щорічно.

У Білла Клінтона нормалізувалися температура і кількість лейкоцитів, і він повернеться додому в Нью-Йорк, щоб закінчити курс антибіотиків, заявив його лікар. З лікарні в Каліфорнії колишній президент США вийшов під руку зі своєю дружиною Хілларі Клінтон – на виході, де їх чекали журналісти, вони сфотографувалися з лікарями і покинули госпіталь.

У 2004 році Біллу Клінтону зробили чотириразове шунтування серця, а в 2010 році провели операцію по установці двох стентів, щоб відкрити одну артерію.

Поділитись