Колишній куратор ДНР Стрєлков назвав місця можливого відновлення бойових дій у 2021 році

Колишній куратор ДНР Стрєлков назвав місця можливого відновлення бойових дій у 2021 році

Колишній ополченець ДНР Стрєлков повідомив журналістам, які гарячі точки, на його думку, можуть спалахнути в 2021 році, через що залишаються протиріччя і неврегульовані ситуації.

Найбільша загроза виходить з чотирьох точок, зазначив він.

“Потенційною гарячою точкою було і залишається Придністров’я, де ситуація висить на волосині”, – наводить НСН слова Стрєлкова.

Колишній командир донецьких ополченців вважає, що Придністров’я може бути в будь-який момент роздавлено Україною та Румунією з двох сторін.

Ще однією гарячою точкою він назвав Карабах. Він не виключив, що там можуть поновитися бої і навіть постраждати російські миротворці.

Він також назвав російський експедиційний корпус в Сирії заручником хороших відносин з Туреччиною. Крім цього він звернув увагу, що Ердоган відкрито налагоджує військовий союз з Україною, а Київ не приховує своїх планів реваншуна Донбасі.

“В цілому ситуація в Середній Азії досить неприємна, можуть спалахнути тліючі конфлікти в Таджикистані, Киргизії, Узбекистані”, – вважає він, відзначаючи, що це можуть бути і прикордонні та етнічні конфлікти, а також наслідок діяльності ісламських екстремістських угруповань.

“Швидше за все, наступний рік буде складніше з військової точки зору, ніж 2020 рік”, – зазначив Стрільців.

Експерт додав, що українські силовики можуть почати наступ в Донбасі в разі схвалення цих дій президентом США Джо Байденом. І в цьому випадку Росії доведеться вибирати “або закрити очі на знищення Донбасу, або отримати велику кількість нових санкцій”.

Поділитись