КНДР показала дуже схожу на С-400 систему протиповітряної оборони

КНДР показала дуже схожу на С-400 систему протиповітряної оборони

Безіменна зенітна система загубилася на тлі безлічі новинок, показаних на параді з нагоди 75-річчя КНДР.

Там були представлені балістична ракета міжконтинентальної дальності “Хвасон-15”, нові танки, тактичні ракетні та артилерійські комплекси, обмундирування. Проте новий дальній комплекс ППО – зовні дуже нагадує російський С-400 “Тріумф”, – є одним з найбільш значущих доповнень до арсеналу Північної Кореї, вважає MilitaryWatch.

До сих пір флагманом ППО країни були вдосконалені російські системи С-300, придбані на рубежі століть, і комплекс ППО Pyongae-5 власної розробки. Останній надійшов на озброєння в 2016-17 роках, він використовує мобільні пускові установки з двома ракетами і імовірно має дальність ураження 160-180 кілометрів.

Показана на параді нова система ППО (її назва не розголошується), дуже нагадує російський зенітний комплекс дальнього радіусу дії С-400 “Тріумф”. Разом з ним показали мобільні радари, але невідомо, чи використовує корейська система зовнішні РЛС, що працюють в різних діапазонах, як це робить С-400, або працює з більш простою штатною системою виявлення – як, наприклад, американський Patriot. Також неясно, чи здатні зенітні ракети КНДР до подвійного: теплового і радіолокаційного наведення.

З огляду на, що російські С-300В4 і С-400 здатні збивати цілі на відстані близько 400 км, а китайський HQ-9B – близько 300, нова корейська система має імовірну дальність в 250 кілометрів. Кількість ракет, якими одночасно може управляти комплекс, і його скорострільність поки невідомі.

Поділитись