Кличко заявив, що нова влада поливає його брудом і підкуповує депутатів

Кличко заявив, що нова влада поливає його брудом і підкуповує депутатів

Мер Києва Віталій Кличко стверджує, що представники нової влади намагаються підкуповувати депутатів і зривати засідання міської ради.

Про це написав столичний голова на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. Також Кличко розкритикував деяких спритних бізнесменів, які “влетіли у владу”, у тому, що вони нехтують законами і хочуть вирішувати за людей. Вони щодня поливають мера Києва брудом в ефірі телеканалу “1 + 1”, стверджує він.

“Друзі! Я вдячний усім за підтримку! Без перебільшення, тисячі людей- знайомих і незнайомих- подзвонили, написали мені протягом останніх тижнів. Усі кажуть не здаватися і не здавати Київ призначеним згори управителям. Хочу запевнити: я не збираюся здаватися. І не заради цього «електричного» крісла мера. А тому, що розумію: я став тією фігурою, від витримки і позиції якої сьогодні залежить чи зможуть киян позбавити самоврядування, позбавити права обирати владу в своєму місті. Який я мер – мешканці столиці висловляться на виборах. І не деяким спритним бізнесменам, що «влетіли» у владу, вирішувати за людей, зневажаючи Конституцію і закон.

Вони продовжують щодня поливати мене брудом, оббріхувати в ефірі каналу «1+1». На який я, до речі, вже подав в суд. І не виключаю, що звертатимуся ще. Вони намагаються підкупити депутатів Київради, щоб «озеленити» її. І зiрвати наступне засiдання. Вони під надуманими приводами звертаються до НАБУ і ДБР, а ті, за законом, повинні реагувати на звернення. І витрачати час і сили на розслідування «висмоктаних з пальця» справ”, – написав він.

Однак здаватися Віталій Кличко не збирається. Він упевнений, що влада не зможе позбавити киян самоврядування.

Нагадаємо, новий президент України Володимир Зеленський пропонує розділити посади мера міста і голови Київської міської державної адміністрації. Зараз обидва цих поста у Кличка.

7 серпня мер Києва заявив, що навіть якщо звільнять, то він знову буде претендувати на пост глави міста.

Фото РИА Новости.

Поділитись