Кличко в костюмі Діда Мороза відкрив рух по Шулявському мосту в Києві

Кличко в костюмі Діда Мороза відкрив рух по Шулявському мосту в Києві

Шулявський міст у центрі української столиці, частина якого через втому конструкцій обвалилася в лютому 2017 року, після реконструкції відкрили для руху транспорту. Про це в суботу повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Градоначальник в червоному костюмі Діда Мороза і ковпаку очолив рух за оновленим шляхопроводу на квадроциклі.

“Нагадаю, рух транспорту там закрили і почали розбирати “втомлений міст” 17 березня цього року”, – написав він на сторінці в Facebook. Кличко додав, що пізніше в цьому районі відкриють транспортну розв’язку.

У лютому 2017 року частка конструкцій Шулявського моста обрушилася на припарковані автомобілі, загиблих та поранених в результаті інциденту не було. Кличко тоді заявив, що міст “втомився від часу” і пообіцяв реконструювати його протягом двох років.

Ремонт тривав близько 10 місяців, а його початок супроводжував великий корупційний скандал. Зокрема, в липні 2018 року мерія затвердила будівельний кошторис на $ 33 млн, однак в жовтні 2019 року Кличко розпорядився затвердити новий проект, вартість робіт по якому виросла до $ 41,7 млн. Після цього Національне антикорупційне бюро України почало розслідування за статтею про зловживання владою і розкрадання державних коштів проти мера міста.

Поділитись