Кличко просив допомоги у США, аби залишитися у кріслі мера

Кличко просив допомоги у США, аби залишитися у кріслі мера

Тему відставки мера Києва більш активно почали обговорювати після того, як 1 липня керівник офісу президента України Андрій Богдан в інтерв’ю «РБК-Україна» зазначив, що не хотів би, щоб «в місцевому бюджеті крали».

Цій заяві передував скандал навколо відкриття пішохідного моста, будівництво якого обійшлося місту приблизно в 400 мільйонів гривень. Відразу після відкриття скло на ньому стали тріскатися, що змусило мера закрити об’єкт на ремонт. Після ремонту воно продовжує тріскатися досі, навіть після другого відкриття.

Саме тему корупції команда нового президента України Володимира Зеленського почала просувати як головний аргумент на користь позбавлення мера влади.

Тому київський мер відправився в Нью-Йорк, де 31 липня провів зустріч з особистим адвокатом американського президента Дональда Трампа Рудольфом Джуліані. За словами Кличка, ініціатором зустрічі став саме Джуліані – мовляв, колишній мер Нью-Йорка хотів обговорити з київським градоначальником важливість розвитку місцевого самоврядування. Мер також зазначив, наступного разу він домовився зустрітися з адвокатом Трампа саме в українській столиці, куди Джуліані недавно відмовлявся їхати, щоб не зустрічатися з «ворогами американського президента», які «пов’язані з Ігорем Коломойським».

Фото РИА Новости.

Поділитись