Кличко представив альтернативний план виведення Києва з карантину

Кличко представив альтернативний план виведення Києва з карантину

Мер Києва Віталій Кличко представив альтернативний план виходу з карантину, який буде реалізовуватися в українській столиці. Про це повідомляє УНІАН.

Він підкреслив, що план полягає не в знятті обмежень, а в їх поступовому ослабленні. Перший етап ослаблення карантину планують почати 12 травня, якщо не виросте число заражених коронавірусом.

Відкриють ряд підприємств, салони краси і перукарні, автокінотеатр, магазини непродовольчих товарів, адвокатські та нотаріальні контори. Відкриття шкіл та дитячих садків залишили на другий етап зняття обмежень. Громадський транспорт також працюватиме в обмеженому режимі, а рішення про відкриття метро прийме уряд.

Раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль оприлюднив план виходу з карантину в разі поліпшення епідеміологічної ситуації. Він складається з п’яти етапів. Реалізація плану може початися після 11 травня за умови зниження чисельності заражених коронавірусом. На думку Шмигаль, поетапний план «дасть можливість зберегти життя українців і одночасно поступово відновити економічну стабільність».

Поділитись