Киянам роз’яснили, як нараховуватимуть субсидію на електроенергію

Киянам роз’яснили, як нараховуватимуть субсидію на електроенергію

У платіжках за жовтень, які в листопаді отримають клієнти “Київських енергетичних послуг”, сума компенсації більше вказана не буде.

Це пов’язано з монетизацією пільг на оплату житлово-комунальних послуг, пише Сегодня.

“Всі необхідні дані за нарахованими пільгами постачальнику електроенергії надасть управління соціального захисту населення. Тому киянам не потрібно особисто звертатися в компанію, щоб підтвердити своє право на отримання пільг”, – сказав директор “Київських енергетичних послуг” Віктор Мельников.

Кияни, які мають право на пільги, можуть отримати їх:

готівкою на свій рахунок в “Ощадбанку”

Для цього необхідно звернутися з відповідною заявою до органів соціального захисту населення. В такому випадку в платіжці буде відображена вся сума за спожиту електроенергію, без урахування пільг. Саме її в повному обсязі повинен сплатити клієнт.

у безготівковій формі

Управління соціального захисту населення щомісяця буде формувати реєстр нарахованих пільг і передавати їх для перевірки до Міністерства соціальної політики України. Вони, в свою чергу, будуть передавати дані в “Ощадбанк” для переказу коштів на рахунки клієнтів. У платіжках таких клієнтів сума за спожиту електроенергію буде автоматично зменшена на розмір пільг.

Для призначення субсидії необхідно своєчасно оплачувати рахунки за електроенергію. Оскільки заборгованість на суму від 340 грн (20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) є підставою для відмови органами соціального захисту в наданні субсидії.

Поділитись