Китайський власник TikTok заявив про збереження за собою більшості акцій

Китайський власник TikTok заявив про збереження за собою більшості акцій

Китайська компанія ByteDance, яка є власником додатка TikTok, заявила про збереження за собою більшості акцій TikTok Global після укладення угоди з американською стороною.

Про це йдеться в заяві компанії.

Як повідомила ByteDance, за нею залишається 80 відсотків акцій після угоди з компаніями Oracle і Walmart. Китайська компанія відзначила, що досягла принципової консенсусу з американськими партнерами. Там висловили надію, що майбутня угода буде відповідати американському і китайському законодавству.

20 вересня президент США Дональд Трамп «благословив» покупку американського сегмента додатки TikTok корпорацією Oracle. Після покупки сервісу Oracle стане технологічним партнером китайської ByteDance.

До цього ByteDance збиралася подавати в суд на адміністрацію американського президента. Це стало відповіддю на заходи уряду США. 6 серпня Дональд Трамп підписав два укази, які забороняють проведення будь-яких угод з ByteDance і власником соцмережі WeChat, компанією Tencent. Обидва проекти розроблені китайськими корпораціями. У Вашингтоні вважають, що кожне з додатків «загрожує національній безпеці, зовнішній політиці та економіці США».

Поділитись