Китай звинуватив США у створенні гуманітарної катастрофи по всьому світу

Китай звинуватив США у створенні гуманітарної катастрофи по всьому світу

Китайське Товариство з прав людини опублікувало матеріал під назвою «Агресивні війни США викликали серйозні гуманітарні катастрофи», в якому автори викрили випадки використання сили Вашингтоном з мотивом «гуманітарне втручання», і вказують, що ці війни є причиною надзвичайно важких жертв серед цивільного населення і матеріальних втрат, що викликали серйозні гуманітарні катастрофи, передає Радіо Китай.

У статті перераховані серії агресивних воєн, розпочатих США після 1944 року. Згідно з неповною статистикою, до 2001 року з 248 збройних конфліктів в 153 регіонах світу США ініціювали 201.

Крім того, Штати часто втручаються у внутрішні справи інших країн, підтримуючи гібридні війни, розпалюючи внутрішній розгардіяш, забезпечуючи зброєю і боєприпасами антиурядові сили, навчаючи їх, наносячи суттєві удари по соціальній стабільності і суспільної безпеки відповідних країн.

Війни, розпочаті США, викликали велику кількість жертв, руйнування інфраструктури, стагнацію виробництва, ряд соціальних проблем, таких як біженці, соціальні хвилювання, екологічні кризи, психологічні травми та ін., констатують автори статті.

Поділитись